Vilkår og instruks for brukere av DNT Romsdals kajakkutleie

Kajakkleie i Vikbukta er et tilbud til medlemmer i DNT som har våttkort gjennom å ha deltatt på ett av DNTs kurs eller tilsvarende. Dersom du ønsker å leie kajakk av DNT Romsdal, så er det en forutsetning at du leser og er inneforstått med våre vilkår og ditt ansvar ved leie av kajakk, som beskrevet nedenfor. 

1. Hvem kan leie

Krav for å leie kajakk

For å leie kajakk av DNT Romsdal så må du

  • Være over 16 år
  • Ha NPF Våttkort, BC 2*, ACA 2* eller Svenska Paddelpass
  • Være medlem i DNT (minst en person) og ha DNT-nøkkelen

Alle som leier kan ta med seg EN venn som ikke har våttkort. Vi oppfordrer likevel alle om å ta våttkort før du leier kajakk på egenhånd.

Vårt krav til kompetanse tilsvarende våttkort er for din egen sikkerhet. 

Alle som leier kajakk må lese og være innforstått med våre vilkår og instruks for brukere av DNT Romsdals kajakkutleie i Vikbukta.

Er du ca. 193 cm eller høyere er det ikke sikkert at du finner en kajakk som passer for deg.

2. Rutiner og ditt ansvar som bruker ved leie av kajakk

2.1 Kajakknaustet

Vi anbefaler å parkere ved kirka på Sølsnes og følge merking i skogen ned til naustet som er lite, brunt og låst med DNT-nøkkel.

2.2 Rutiner for kajakklageret

Det skal være hyggelig å komme seg ut, både på kurs og på en herlig ettermiddagstur på Romsdalsfjorden midt i uka. Vi forventer at alle som bruker utstyret tar godt vare på dette og legger det tilbake på plass der de fant det.

2.2.1 Om kajakklageret og kajakkutstyret
Kajakkutstyret er sortert med kajakker, kajakkårer, spruttrekk og flytevester. Det er to røde kajakker for personer ca. 40-86 kg og to gule for personer på 70 kg+. Vær oppmerksom på at det finnes to størrelser på spruttrekkene, Medium til de røde og Large til de gule. Husk å ta med "sikkerhetspakken" på tur - åreputer, lensepumpe og åresnor. Det er ditt ansvar som bruker å passe på at alt som tas ut, etterpå tas med tilbake, og plasseres på samme sted som du fant det. 

2.2.2 Uttak av kajakker
Alle kajakker skal plasseres på samme sted ved tilbakelevering. 

HUSK Å LÅSE DØRENE FØR AVREISE.

2.3 Tilbakelevering og oppgaver før avreise

Etter turen plasseres alt utstyr tilbake i kajakklageret sånn som du fant det ved uttak. Husk å henge vått utstyr på veggen til tørk.

3. Annen info

Visste du at du kan kombinere kajakkleie med hytteovernatting i Veøystua på Veøya?

Kontaktinformasjon kajakk

E-post: arnstein.eide@dnt.no
Telefon: 71218202
​​​​​​​Mobil: 41666108