Mye aktivitetet på Veøya

DNT Senior Rauma på fellestur til Veøya.
DNT Senior Rauma på fellestur til Veøya. Foto: Richard Nergaard

DNT Romsdal har hatt mye aktivitet på Veøya de siste ukene. Fellestur, klopping, skilting og møtevirksomhet.

Onsdag 4. mai var DNT Senior Rauma på fellestur til Veøya. 28 personer deltok på turen i flott vårvær. Alle fikk omvisning i kirka av Prost Erling Nevland, orientering om villsauene på øya av bonde John Arne Brovold og en vandring langs Pilegrimstien med lunsjpause på Veøystua.

Det er også gjennomført en større dugnad med 10 deltakere med treklopping opp fra Bondvika og rundt Galten på østsiden av øya. I tillegg er Pilegrimstien ryddet etter flere rotvelter i vinter. Turskilt er kommet opp flere steder for å vise de flotte turmuligheten på øya og stien er merket med blåmaling i henhold til den nasjonale Merkehåndboka.

DNT Romsdal har de siste årene vært observatører i Veøyutvalget. Fredag 6. mai ble det årlige møte gjennomført på Veøya. Statsforvalteren, SNO, Romsdalsmuseet, Molde Kommune, Fylkeskommunen, Veøy Sokn og FNF deltok på møte.

6. trinn på alle skoler i Romsdal blir årlig invitert til Veøya en dag i løpet av høsten. Romsdalsmuseet og kirka inviterer til en historisk opplevelse og pilegrimsvandring. DNT Romsdal har vært på befaring sammen med kirka for å se på alternative ruter for Pilegrimsvandringen og funnet en fin rundtur som skal utprøves på høstens utflukter.

For de som ikke har mulighet til å komme til øya på egenhånd blir det i sommer et tilbud med båttransport fra midten av juni til midten av august! Mer info kommer her.