Friluftslivets uke

Foto: Marius Dalseg Sætre

Bli med ut! 4-12.september inviterer vi til ulike aktiviteter gjennom hele uka.

I Friluftslivets uke feires norsk natur og friluftsliv gjennom en hel uke og DNT Romsdal inviterer til ulike aktiviteter. Det hele starter med #nattinaturen, deretter flere mindre Kom deg ut dagen arrangement, før vi fortsetter med barnehagedager, kurs, foredrag, åpen kafé på Storlihytta, seniortur i Romsdalsfjella med mer.

DNT Romsdal sitt program for uka finner du her.

Turer og aktiviteter som gjennomføres i Møre og Romsdal i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommunen der du bor finner du en oversikt over her.

Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september – hvert år. I 2019 ble det registrert over 1400 arrangementer i aktivitetskalenderen for uken. Målet er å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner!

Vi ønsker at enda flere skal få oppleve natur og friluftsliv – og bli kjent med utemulighetene der de bor. Denne uken kan du prøve nye turmål eller aktiviteter sammen med lokale lag og foreninger. Det kan være skog og fjellturer, sopp- og bærplukking, naturstier, padleturer, klatring, fugletitting, bålkos og pølsegrilling, felles overnatting i telt, turer til spennende historiske steder eller andre naturopplevelser.

Uka sparkes i gang med at hele Norge inviteres til å sove ute under #nattinaturen lørdag 4. september. Kos deg med fine naturopplevelser i ditt nærmiljø!

Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Maria Leikarnes 1. september 2021