Gratis foredrag på Norsk Tindesenter

Dette arrangementet er over!

DNT Romsdal og Norsk Tindesenter inviterer til gratis foredrag og sosialt samvær på Norsk Tindesenter med tema

Reinheimen Nasjonalpark - utfordringer og løsninger for verneverdiene.

Tid: Onsdag 19. januar kl. 12-13
Hvor: Auditoriet på Norsk Tindesenter, Åndalsnes
Pris: Gratis
Obligatorisk påmelding: på denne siden eller til Arnstein Salthammer Eide på SMS: 41666108 eller e-post: arnstein.eide@dnt.no. Oppgi da navn, fødselsdato, tlf og e-post.

Foredragsholder: Mari Melbø Rødstøl, Nasjonalparkforvalter i Reinheimen

I tillegg vil daglig leder på Norsk Tindesenter, Ivar Brennhovd, fortelle om deres arbeid for å bli besøkssenter for nasjonalpark.

Reinheimen nasjonalpark ligger i det nest største inngrepsfrie området i Sør-Noreg, og villmark preger dette særs varierte fjellområdet. De høyeste fjella i nasjonalparken reiser seg over 2000 m.o.h, mens det laveste punktet ligg under Trollveggen ca. 130 m.o.h. Her finner vi mye av det opprinnelige fjelløkosystemet med villrein, jerv, kongeørn, jaktfalk og ryper.

Hva er egentlig en nasjonalpark? Hva er verneformålet og hvilke muligheter og utfordringer har man i en nasjonalpark? Reinheimen kan bu på allsidige og rike turopplevelser, men grunnet den sårbare villreinstammen har det ikke vært ønskelig å markedsføre eller kanalisere større ferdsel inn i området. En besøksstrategi for Reinheimen ble endelig godkjent i 2019 og skal ligge til grunn for besøksforvaltning av nasjonalparken og den tilhørende verneområder.

Før og etter foredraget er du hjertelig velkommen til å ta en kaffe med "någgå attåt" i Tindestua (vanlig matservering er stengt grunnet Covid-19).

Kontaktinformasjon: