NF Grunnkurs SKRED ALPINT

Kurs

Fra dato
27. januar kl. 19:00
Til dato
30. januar kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs,
Arrangører
DNT Romsdal, DNT fjellsport Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)

Målet med kurset er å lære noen konkrete verktøy for sikrere ferdsel i skredutsatt terreng.

NF = Norsk Fjellsportforum har jobbet frem Nasjonal standard innen instruktørutdanning og kurs innen tema skred. Les mer om Nasjonal Standard.  http://www.fjellsportforum.no

Formålet med kurset er å oppnå en grunnleggende forståelse av fenomenet snøskred, vurdering av terreng, andre forhold som påvirker skredfaren og betydningen av den menneskelige faktor. Kurset fokuserer på tursituasjonen slik at turplanlegging, veivalg og risikoreduserende atferd i skredterreng blir en naturlig del av kurset. Kurset gir en innføring i kameratredning ved snøskred.

Hovedtema for kurset er:

1. Kjenne igjen skredfare gjennom kjennskap til vær, snøforhold, terreng og mennesket.

2. Håndtere skredfare gjennom veivalg og adferd.

3. Utføre kameratredning dersom uhellet er ute.

Det legges opp til kurs/turdager  hvor vi er ute i terrenget og lærer underveis. Det blir lagt vekt på praksis ute på tur, men det blir også noe teori, både inne og ute.  Påmeldte får tilsendt mer informasjon før kursstart.

Følg lenke til Kursmal:

https://fjellsportforum.no/wp-content/uploads/2018/01/2018_Grunnkurs_Skred_Alpint-1.pdf

Målgruppe

Dette kurset er for skiløpere som ferdes der snøskred kan forekomme, som ved toppturer på ski og skikjøring utenfor løypene. Randone, Telemark og SplitBoard.

Utstyrskrav

Alle deltakere stiller med/eller utstyres med spade, søkestang, sender/mottaker, grunnleggende førstehjelpsutstyr, liggeunderlag, vindsekk og vinterklær. Deltagere må ha ski som egner seg for nedkjøringer og må ha feller til.

Kursavgiften er kr 4900 for medlemmer og kr 5500 kr for ikke-medlemmer av DNT. Lokale medlemmer fra Møre og Romsdal får 1000 kr i rabatt ved å bruke rabattkoden "lokalmedlem". Avgiften dekker kostnader til instruktør, kursmateriell og overnatting på DNT hytta.

Hver enkelt sørger for egen mat til frokost/ lunch. Vedrørende middag fredag og lørdag så deler vi opp i to grupper, hver gruppe får ansvar for en middag hver. 

Kurset holdes av NF godkjent skredinstruktør.

Kurssted er Skorgedalen, Skorgedalsbu med oppmøte kl. 19.
Vi starter med litt skredteori torsdags kveld.

(Kan flyttes ved dårlig snøforhold i Skorgedalen). 

NF Grunnkurs SKRED ALPINT

Målet med kurset er å lære noen konkrete verktøy for sikrere ferdsel i skredutsatt terreng. NF = Norsk Fjellsportforum har jobbet frem Nasjonal standard innen instruktørutdanning og kurs innen tema ...

Kontaktinformasjon: